Ford. Feel the difference

Om du upplever problem med att spela videon klickar du här.

Översikt – Utbildning för Emergency Assistance-telefonister

Emergency Assistance är en nyskapande SYNC®-funktion som använder en Bluetooth-ansluten mobiltelefon för att hjälpa personerna i en bil att inleda ett direkt samtal till den lokala 112-larmcentralen efter en trafikolycka.
Ford Motor Company har iordningställt ett omfattande utbildningspaket som hjälper telefonister att besvara SYNC® Emergency Assitance-samtal förtroendeingivande och professionellt.

Vad ingår på denna webbplats?

Webbplatsen är utformad för att ge telefonister information om SYNC® med Räddningstjänst. Här hittar du en utbildningsvideo för telefonister, snabbreferensguide, vanliga frågor och nedladdningsbar referensinformation.

Utbildning för att hjälpa till att rädda liv

Alla 112-larmcentraler uppmuntras att dela webbplatsinformationen med handledare och telefonister, för att hjälpa till att förbereda dem för möjliga SYNC® Räddningstjänst-samtal, och att ta med denna information i all utbildning av nya telefonister. Eftersom antalet användare av SYNC® väntas växa snabbt i Europa under de kommande åren, är det möjligt att din larmcentral kan ta emot ett SYNC® Räddningstjänst-samtal.

Ford Motor Company kommer att fortsätta arbeta med professionell nödfallspersonal för att hjälpa till att utbilda 112-larmcentraler och andra yrkespersoner inom offentlig säkerhet om Räddningstjänst. 

Tack, och jag hoppas att du finner utbildningssajten värdefull som ett utbildningsverktyg som hjälper dig att effektivt behandla SYNC® Räddningstjänst-samtal.

Med vänlig hälsning
Ford
Doug VanDagens,
Global Director of Connected Services
Ford Motor Company
Räddningstjänst utlöses när krockkuddar aktiveras eller bränslepumpen stängs av (vilket kan orsakas av stöt bakifrån). Denna avancerade teknik inuti bilen är utformad för att:
  • ge telefonisterna information om att en krasch har inträffat och fordonets GPS-position
  • ge telefonisterna möjlighet att tala direkt med personerna i bilen
  • hjälpa förarna att få den hjälp de behöver så fort som möjligt när deras fordon har varit inblandat i en trafikolycka
  • göra processen med att hantera samtal från dessa fordon så snabb som möjligt
Viktiga fördelar:
  • Räddningstjänst är utformad för att vara enkel att använda. Efter den första uppstarten ansluter förarens mobiltelefon automatiskt till SYNC® varje gång man stiger in i bilen.
  • Efter en olycka är sekunderna dyrbara. Därför undviker Räddningstjänst att använda tredje part för samtalshantering: istället kopplar den personerna i bilen direkt till 112.
  • Tekniken bakom SYNC® ger telefonisterna muntlig information om olyckshändelsen, däribland fordonets GPS-information, när den finns tillgänglig.
  • Räddningstjänst utlöses bara när en krockkudde aktiveras, eller när bränslepumpen nödstoppas (något som inträffar vid kollisioner bakifrån). Fordonet har inte någon knapp för att aktivera Räddningstjänst manuellt, så det blir ingen risk att man får oönskade samtal.
  • Räddningstjänst är tillgängligt och gratis under hela fordonets livslängd, även för kommande ägare. Det är inte en abonnerad tjänst, då den utnyttjar en bilists befintliga Bluetooth®-anslutna mobiltelefon, så det finns inget avtal eller månadsavgifter som bilägarna behöver bekymra sig om (eller råkar glömma att förnya).
Här hittar du en kort utbildningsfilm för telefonister, och andra användbara videoklipp om SYNC® och Räddningstjänst. Dessutom finns här vanliga frågor och nedladdningsbart innehåll som t.ex. en snabbreferensguide under Användbara resurser. Klicka nedan för att få en beskrivning steg för steg av hur du hanterar ett Räddningstjänst-samtal.

Hantera ett Räddningstjänst-samtal