Ford. Feel the difference

Če naletite na težave pri predvajanju videoposnetka, kliknite tukaj.

Pregled – Usposabljanje za operativce klicev v sili

Pomoč v sili je inovativna funkcija sistema SYNC®, ki uporablja mobilni telefon, povezan prek tehnologije Bluetooth, da potnikom v vozilu pomaga vzpostaviti neposreden klic na lokalni komunikacijski center 112, potem ko je vozilo trčilo.
Družba Ford Motor Company je pripravila obsežen paket za usposabljanje, da pomaga operativcem, da samozavestno in strokovno odgovarjajo na klice sistema SYNC® Pomoč v sili.

Kaj vključuje ta spletna stran

Spletna stran je namenjena zagotavljanju informacij operativcem o sistemu SYNC® Pomoč v sili. Tukaj boste našli Video za usposabljanje operativcev, Kratek referenčni vodnik, Pogosto zastavljena vprašanja in referenčne informacije, ki jih lahko prenesete.

Izobraževanje za pomoč pri reševanju življenj

Vsak klicni center za javno varnost s številko 112 spodbujamo k temu, da informacije na tej spletni strani deli z vodji usposabljanja in operativci ter jih tako pomaga pripraviti na morebitne klice na sistem SYNC® Pomoč v sili in da te informacije vključi v novo usposabljanje za operativce. Ker je pričakovati, da se bo število uporabnikov sistema SYNC® v Evropi v naslednjih letih hitro povečalo, obstaja možnost, da bo vaš klicni center prejel klic sistema SYNC® Pomoč v sili.

Družba Ford Motor Company bo še naprej sodelovala z zaposlenimi na področju klicev v sili, da pomaga klicne centre na številki 112 in druge zaposlene na področju javne varnosti poučiti o sistemu Pomoč v sili.

Hvala in upam, da vam bo spletna stran za usposabljanje služila kot koristno učno orodje, ki vam bo pomagalo učinkovito obdelati klice sistema SYNC® Pomoč v sili.

S spoštovanjem,
Ford
Doug VanDagens,
globalni direktor povezanih storitev
Ford Motor Company
SYNC® je avtomobilski, glasovno upravljan, popolnoma integriran razvedrilni in komunikacijski sistem, ki Fordovim voznikom omogoča, da s preprostimi, intuitivnimi glasovnimi ukazi upravljajo mobilne telefone, ki so opremljeni s tehnologijo Bluetooth, in praktično vsako digitalno predstavnostno napravo. Za več informacij o sistemu SYNC® in predstavitvene videe obiščite www.ford.co.uk.
Sistem Pomoč v sili se vklopi po sprožitvi zračnih blazin ali če pride do izklopa črpalke za gorivo (kar se lahko zgodi ob trčenju od zadaj). Ta napredna avtomobilska tehnologija je zasnovana, da:
  • operativce obvesti o tem, da je prišlo do trka, in jim priskrbi GPS-položaj vozila;
  • operativcem omogoči pogovor neposredno s potniki v vozilu;
  • voznikom pomaga, da čim prej dobijo potrebno pomoč – ko je njihovo vozilo udeleženo v prometni nesreči;
  • karseda pospeši postopek obravnavanja klicev iz teh vozil.
Ključne prednosti:
  • Sistem Pomoč v sili je zasnovan tako, da je preprost za uporabo. Po začetni nastavitvi se bo voznikov mobilni telefon vsakič, ko voznik vstopi v vozilo, samodejno povezal s sistemom SYNC®.
  • Ko pride do nesreče, šteje vsaka sekunda. Zato se Pomoč v sili za obravnavno klicev izogiba uporabi tretjih strani: namesto tega potnike v vozilu poveže neposredno s številko 112.
  • Tehnologija, s katero je opremljen sistem SYNC®, operativcem priskrbi govorne informacije o trčenju, vključno s GPS-položajem vozila, kjer je ta na voljo.
  • Pomoč v sili se vklopi samo ob sprožitvi zračnih blazin ali ob zasilnem izklopu črpalke za gorivo (ki se lahko aktivira ob trčenjih od zadaj). Vozilo ni opremljeno z gumbom za ročno aktivacijo sistema Pomoč v sili, s čimer je preprečeno prejemanje neželenih klicev.
  • Pomoč v sili je na voljo brezplačno za celoten življenjski cikel vozila, tudi za neprve lastnike. Ne gre za storitev z naročnino, saj uporablja potnikov obstoječi mobilni telefon, povezan prek tehnologije Bluetooth®, zato lastnikom ni treba skrbeti za pogodbo ali mesečne stroške (ali da bodo pozabili obnoviti naročnino).
Tukaj boste našli kratek video za usposabljanje operativcev in druge koristne videe o sistemih SYNC® in Pomoč v sili. Na voljo so tudi pogosto zastavljena vprašanja in vsebine za prenos, kot so kratek referenčni vodnik in uporabni viri. Za podroben opis, kako ravnati v primeru klica iz sistema Pomoč v sili, kliknite spodaj.

Obravnava klica iz sistema Pomoč v sili