Ford. Feel the difference

Dacă întâmpinați probleme la redarea videoclipului, faceți clic aici.

Prezentare generală - Instruirea operatorilor telefonici cu privire la funcţia de Asistenţă de urgenţă

Funcţia de Asistenţă de urgenţă este o caracteristică inovatoare a sistemului SYNC® , care utilizează telefoanele mobile conectate şi recunoscute prin Bluetooth pentru a ajuta ocupanţii vehiculului să efectueze un apel direct la numărul 112, către centrul local de preluare a apelurilor de urgenţă, în cazul unui accident rutier.
Compania Ford Motor a pregătit un pachet complet de instruire pentru a ajuta operatorii telefonici să răspundă cu siguranţă şi profesionalism la apelurile efectuate prin intermediul funcţiei de Asistenţă de urgenţă a sistemului SYNC®.

Ce cuprinde acest site Web

Site-ul Web este conceput pentru a furniza operatorilor telefonici informaţii despre sistemul SYNC® cu funcţie de Asistenţă de urgenţă. Veţi beneficia de un Instructaj video pentru operatorii telefonici, de un Ghid rapid, de Lista întrebărilor frecvente şi de informaţii de referinţă disponibile pentru descărcare.

O pregătire corespunzătoare poate salva vieţi

Fiecare centru de preluare a apelurilor de urgenţă 112 este îndemnat să comunice informaţiile de pe site-ul Web instructorilor şi operatorilor telefonici, pentru a-i pregăti pentru eventualele apeluri efectuate prin funcţia de Asistenţă de urgenţă a sistemului SYNC® şi pentru a include aceste informaţii în cadrul tuturor noilor cursuri de instruire a operatorilor telefonici. Întrucât se estimează creşterea rapidă a numărului de utilizatori ai sistemului SYNC® în Europa în următorii ani, există posibilitatea ca şi centrul dumneavoastră de comunicaţii să primească apeluri prin funcţia de Asistenţă de Urgenţă a sistemului SYNC® .

Compania Ford Motor va continua să colaboreze cu Specialiştii Serviciului de Urgenţă pentru a contribui la instruirea personalului de la centrele de comunicaţii 112 şi a altor specialişti în domeniul siguranţei publice în ceea ce priveşte funcţia de Asistenţă de urgenţă.

Vă mulţumim şi sperăm ca site-ul Web de instruire să reprezinte pentru dumneavoastră o resursă valoroasă şi un instrument educativ care să vă ajute să procesaţi eficient apelurile efectuate prin intermediul funcţiei de Asistenţă de urgenţă.

Cu stimă,
Ford
Doug VanDagens,
Director General Servicii de Conectare
Compania Ford Motor
Sistemul SYNC® este un sistem de divertisment şi comunicaţii pentru vehicule, cu activare vocală, complet integrat, care permite şoferilor de autovehicule Ford să utilizeze telefoane mobile cu funcţia Bluetooth activată şi practic orice dispozitiv media digital, cu ajutorul unor comenzi vocale simple şi intuitive. Pentru mai multe informaţii despre sistemul SYNC® şi demonstraţii video, vă rugăm să vizitaţi site-ul Web www.ford.co.uk
Funcţia de Asistenţă de urgenţă este declanşată de deschiderea airbagurilor sau la activarea sistemului de decuplare a pompei de combustibil (situaţie ce poate apărea în cazul unui impact din spate). Această tehnologie avansată pentru vehicule este concepută:
  • Pentru a furniza operatorilor de la centrele de preluare a apelurilor de urgenţă informaţii privind producerea unui accident şi localizarea GPS a vehiculului
  • Pentru a permite operatorilor de la centrele de preluare a apelurilor de urgenţă să se adreseze direct ocupanţilor vehiculului 
  • Pentru a ajuta şoferii să primească asistenţa de care au nevoie în cel mai scurt timp posibil, atunci când vehiculul lor este implicat într-un accident rutier 
  • Pentru a conferi rapiditate procesului de preluare a apelurilor de la vehiculele implicate în accidente
Principalele beneficii
  • Funcţia de Asistenţă de urgenţă este concepută pentru a fi uşor de folosit. După configurarea iniţială, telefonul mobil al şoferului se va conecta automat la sistemul SYNC® de fiecare dată când acesta urcă la volan. 
  • După producerea unui accident, fiecare secundă contează. Acesta este motivul pentru care funcţia de Asistenţă de urgenţă evită implicarea terţilor în gestionarea apelurilor şi conectează ocupanţii vehiculului direct la 112. 
  • Tehnologia aflată la baza sistemului SYNC® furnizează operatorilor telefonici informaţii vocale cu privire la accident, precum şi informaţii privind localizarea GPS a vehiculului, atunci când acestea sunt disponibile.
  • Funcţia de Asistenţă de urgenţă este declanşată doar la deschiderea airbagurilor sau la activarea sistemul de decuplare a pompei de combustibil (situaţie ce poate apărea în unele coliziuni din spate). Autoturismul nu este prevăzut cu un buton de activare manuală a funcţiei de Asistenţă de urgenţă, evitând astfel primirea de apeluri nejustificate. 
  • Funcţia de Asistenţă de urgenţă este pusă la dispoziţie în mod gratuit pe durata de viaţă a vehiculului, fiind transmisibilă chiar şi proprietarilor ulteriori. Nu este un serviciu bazat pe abonament, întrucât utilizează telefonul mobil conectat prin Bluetooth® al ocupantului vehiculului, aşadar nu există un tarif lunar sau un contract care să constituie o preocupare în plus pentru proprietarii vehiculului (sau pe care să uite să îl reînnoiască).
Veţi găsi un scurt material video de instruire a operatorilor telefonici şi alte materiale video utile despre sistemul SYNC® şi funcţia de Asistenţă de urgenţă. De asemenea, vă sunt puse la dispoziţie Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări şi materiale disponibile pentru descărcare, cum ar fi Ghidul rapid din cadrul rubricii Resurse utile. Pentru o descriere pas cu pas a modului de gestionare a unui apel efectuat prin intermediul funcţiei de Asistenţă de urgenţă, vă rugăm să faceţi clic mai jos.

Gestionarea unui apel efectuat prin intermediul funcţiei de Asistenţă de urgenţă