Ford. Feel the difference

Als u problemen ondervindt bij het afspelen van de video, klik hier.

Overzicht - Cursus voor 112-medewerkers

Emergency Assistance is een innovatieve SYNC® functie die gebruik maakt van een met Bluetooth gepaarde en aangesloten mobiele telefoon om inzittenden na een ongeval te helpen bij het maken van een rechtstreekse oproep naar de lokale 112-meldkamer.
Ford Motor Company heeft een uitgebreid cursuspakket samengesteld aan de hand waarvan 112-medewerkers leren hoe zij SYNC® noodoproepen op professionele wijze kunnen beantwoorden.

Wat deze website bevat

Op deze website is informatie te vinden voor 112-meldkamermedewerkers over SYNC® met Emergency Assistance. Hier vindt u een trainingsvideo, een snelgids, veelgestelde vragen en informatie die u kunt downloaden.

Informatie om levens te helpen redden

Iedere 112-meldkamer wordt met klem gevraagd de informatie op de website met trainers en meldkamermedewerkers te delen, zodat zij zich kunnen voorbereiden op noodoproepen die met SYNC® Emergency Assistance worden geplaatst. Ook wordt dringende verzocht deze informatie op te nemen in alle nieuwe cursussen voor meldkamermedewerkers. Naar verwachting zal het aantal SYNC® gebruikers in Europa de komende jaren snel toenemen. Daarom bestaat de mogelijkheid dat uw meldkamer een noodoproep binnenkrijgt die is geplaatst door SYNC® Emergency Assistance.

Ford Motor Company zet haar samenwerking met professionele hulpverleners voort bij het geven van informatie voor 112-meldkamermedewerkers en andere hulpverleners over de functie Emergency Assistance.

Ik hoop dat u deze trainingswebsite een waardevol educatief hulpmiddel vindt, zodat u op effectieve wijze de noodoproepen van SYNC® Emergency Assistance kunt verwerken.

Met vriendelijke groet,
Ford
Doug VanDagens,
Global Director of Connected Services
Ford Motor Company
Emergency Assistance treedt in werking wanneer er een airbag is geactiveerd of wanneer de brandstofpomp is uitgeschakeld (dit kan bij een botsing tegen de achterkant gebeuren). Deze geavanceerde, ingebouwde technologie doet het volgende:
  • geeft 112-medewerkers informatie dat er een ongeval is gebeurd en de bijbehorende GPS-locatie;
  • laat 112-medewerkers rechtstreeks met de inzittenden van de auto spreken;
  • helpt bestuurders de benodigde hulp zo snel mogelijk in te roepen als hun auto bij een ongeval betrokken is geweest;
  • versnelt de verwerking van oproepen vanuit deze auto’s zoveel mogelijk.
Belangrijkste voordelen:
  • Emergency Assistance is eenvoudig in het gebruik. Nadat de mobiele telefoon is ingesteld, maakt hij automatisch verbinding met SYNC® iedere keer wanneer hij in de auto wordt geplaatst.
  • Na een ongeval telt iedere seconde. Daarom verlopen meldingen van Emergency Assist niet via een derde partij; in plaats daarvan wordt er rechtstreeks met 112 contact opgenomen.
  • De technologie achter SYNC® geeft aan 112-medewerkers gesproken informatie door over het ongeval, waaronder de GPS-locatie indien beschikbaar.
  • Emergency Assistance wordt alleen geactiveerd wanneer er een airbag is afgegaan of wanneer de brandstofuitschakeling voor noodgevallen is geactiveerd (dit kan gebeuren bij botsingen tegen de achterkant). De auto is niet uitgerust met een drukknop voor handmatige activering van Emergency Assistance, waardoor er geen vals alarm of ongewenste meldingen kunnen worden geplaatst.
  • Emergency Assistance is een gratis service gedurende de hele levensduur van de auto, ook als de auto is doorverkocht. Er is geen sprake van een abonnement, aangezien het systeem gebruik maakt van de bestaande mobiele telefoon die via Bluetooth® is aangesloten. De eigenaars hoeven zich dus geen zorgen te maken over contracten, maandelijks terugkerende kosten, of het verlengen van een abonnement.
Op deze website vindt u een korte trainingsvideo voor meldkamermedewerkers en andere handige video's over SYNC® en Emergency Assistance. Verder vindt u hier antwoorden op veel gestelde vragen en informatie die u kunt downloaden, zoals een Snelgids onder Handige informatie. Voor een stapsgewijze beschrijving van het beantwoorden van een noodoproep door Emergency Assistance klikt u op onderstaande link:

Een noodoproep van Emergency Assistance beantwoorden