Ford. Feel the difference

Ha problémát tapasztal a videó lejátszásával kapcsolatban, kattintson ide.

Áttekintés – Képzés a Vészhelyzeti Asszisztens által indított hívásokat fogadó telefonos operátorok részére

A Vészhelyzeti Asszisztens egy innovatív SYNC® funkció, mely Bluetooth-al párosított és csatlakoztatott mobiltelefon használatával lehetővé teszi a járműtulajdonosok számára, hogy baleset esetén közvetlenül hívják a helyi 112-es Kommunikációs Központot.
A Ford Motor Company egy átfogó képzési csomagot készített a telefonos operátorok számára, hogy magabiztosan és szakszerűen tudják kezelni a SYNC® Vészhelyzeti Asszisztenssel indított segélyhívásokat.

A weboldal tartalma

A weboldal célja, hogy információkkal lássa el a telefonos operátorokat a SYNC® Vészhelyzeti Asszisztenssel indított segélyhívásokkal kapcsolatban. A weboldalon megtalálja a Telefonos operátorok oktató videóját, a Gyors útmutatót, a Gyakran ismételt kérdéseket, és egyéb letölthető referenciaanyagokat.

Képzés, mellyel életeket menthet

Valamennyi 112-es közbiztonsági válaszpont számára javasolt, hogy a weboldal információt megosszák az oktatókkal és a telefonos operátorokkal, valamint ezeket az információkat minden új, telefonos operátoroknak szóló képzés részévé tegyék, hogy felkészíthessék a dolgozókat a lehetséges SYNC® Vészhelyzeti Asszisztenssel indított segélyhívások fogadására. Mivel az elkövetkező években várhatóan robbanásszerűen megnő majd a SYNC® felhasználók száma, nagy valószínűséggel az Önök kommunikációs központja is találkozik majd SYNC® segélyhívásokkal.

A Ford Motor Company a segélyhívó szakemberekkel együtt dolgozva segíti a 112-es kommunikációs központok és egyéb közbiztonsági szakemberek segélyhívásokra vonatkozó képzését.

Köszönjük figyelmét! Bízunk benne, hogy értékesnek eszköznek találja az oktató weboldalt, mely segítségére lesz a SYNC® segélyhívások hatékony kezelésében.

Üdvözlettel,
Ford
Doug VanDagens,
Ügyvezető igazgató, Connected szolgáltatások
Ford Motor Company
A SYNC® egy autóba épített, hangjelzéssel aktiválható, teljesen integrált szórakoztató és kommunikációs rendszer, mely lehetővé teszi a Ford tulajdonosok számára, hogy Bluetooth®-képes mobiltelefonjukat és tulajdonképpen bármilyen digitális médiaeszközt egyszerű, intuitív hangparancsokat vezéreljenek. A SYNC® rendszerrel kapcsolatos további információkért és bemutató videókért látogasson el a www.ford.co.uk címre.
A Vészhelyzeti Asszisztens a légzsák kinyílásakor vagy az üzemanyagszivattyú leállása esetén aktiválódik (mely hátsó ütközés esetén fordul elő). A fejlett, autóba integrált technológia funkciói:
  • Informálja a telefonos operátorokat a balesetről és a jármű GPS koordinátáiról
  • Lehetővé teszi a telefonos operátorok számára, hogy közvetlenül beszélhessenek az érintett vezetővel
  • Segít a vezetőknek abban, hogy közúti baleset esetén a lehető leghamarabb segítséget kapjanak  
  • Felgyorsítja az érintett járművekből érkező hívások kezelését
A legfontosabb előnyök:
  • A Vészhelyzeti Asszisztens egyszerűen használható. A kezdeti beállítást követően a vezető mobiltelefonja minden beszálláskor automatikusan csatlakozik a SYNC® rendszerhez.
  • Baleset esetén minden másodperc számít. Éppen ezért a Vészhelyzeti Asszisztens a hívások kezeléséhez nem alkalmaz harmadik feleket: Ehelyett a jármű vezetőjét közvetlenül a 112-es hívószámra kapcsolja.
  • A SYNC® rendszer technológiájával a telefonos operátorok szóbeli információt kapnak a balesetről és a jármű GPS koordinátáiról, ha elérhetők ezek az adatok.
  • A Vészhelyzeti Asszisztens csak akkor aktiválódik, ha kinyílik a légzsák, vagy ha leáll az üzemanyagszivattyú (mely hátsó ütközés esetében történhet meg). A járműben nincs külön gomb a Vészhelyzeti Asszisztens aktiválására, így elkerülhetők a nemkívánatos hívások.
  • A Vészhelyzeti Asszisztens a jármű teljes élettartamára elérhető, még másodkézből származó járművek esetében is. A Vészhelyzeti Asszisztens nem előfizetés-alapú szolgáltatás, mivel a vezető Bluetooth®-al csatlakoztatott mobiltelefonját használja, ezért a tulajdonosnak nem kell szerződéses vagy havi díjak (vagy azok meghosszabbítása) miatt aggódnia.
A weboldalon megtalálja a telefonos operátorok számára készített oktató videót, és egyéb hasznos videókat találhat a SYNC® rendszerről és a Vészhelyzeti Asszisztensről. Ezek mellet a Gyakran ismételt kérdéseket és a Hasznos források menüpontban elérhető egyéb letölthető tartalmakat is megtalálhatja, mint például a Gyors útmutató. A Segélyhívó Asszisztenssel indított hívás kezelésének lépésről lépésre történő leírásához kattintson ide.

Handling an Emergency Assistance Call