Ford. Feel the difference

Ako imate problema s igranjem videozapisa, kliknite ovdje

Pregled - obuka za primatelje poziva za pomoć u slučaju nužde

Pomoć u slučaju nužde inovativna je značajka sustava SYNC® koja upotrebljava mobilni telefon uparen i povezan s Bluetoothom radi pomaganja putnicima da upute izravan poziv lokalnom komunikacijskom centru za 112 nakon sudara vozila.
Tvrtka Ford Motor Company pripremila je sveobuhvatan paket obuke kako bi se primateljima poziva pomoglo da pouzdano i profesionalno odgovore na pozive za pomoć u slučaju nužde sustava SYNC®.

Što se nalazi na ovom web-mjestu

Web-mjesto osmišljeno je za pružanje informacija primateljima poziva o sustavu SYNC® uz pomoć u slučaju nužde. Ovdje možete pronaći videozapis s obukom za primatelje poziva, kratki referentni vodič, često postavljana pitanja i referentne informacije za preuzimanje.

Edukacija u svrhu spašavanja života

Svaka pristupna točka sigurnosnog poziva na broj 112 potiče se na dijeljenje informacija o web-mjestu s voditeljima obuke i primateljima poziva s ciljem pripremanja na potencijalne pozive za pomoć u slučaju nužde sustava SYNC® te na uključivanje navedenih informacija u novu obuku za primatelje poziva. Budući da se u narednim godinama u Europi očekuje brzi porast broja korisnika sustava SYNC®, postoji mogućnost da će vaš komunikacijski centar primiti poziv za pomoć u slučaju nužde sustava SYNC®.

Ford Motor Company i dalje će nastaviti raditi sa stručnjacima hitnih službi s ciljem edukacije komunikacijskih centara 112 i drugih stručnjaka za javnu sigurnost o pomoći u slučaju nužde.

Hvala vam i nadamo se da će vam web-mjesto poslužiti kao dragocjen edukacijski alat te da će vam pomoći da učinkovito obradite pozive za pomoć u slučaju nužde sustava SYNC®.

S poštovanjem,
Ford
Doug VanDagens,
Globalni direktor za povezane usluge
Ford Motor Company
SYNC® je potpuno integrirani zabavni i komunikacijski automobilski sustav s glasovnom aktivacijom koji omogućuje vozačima automobila Ford upravljanje mobilnim telefonima koji se aktiviraju putem Bluetootha® i gotovo svim digitalnim uređajima putem jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi. Više informacija o sustavu SYNC® i demonstracijske videozapise potražite na www.ford.hr.
Pomoć u slučaju nužde pokreće se nakon aktivacije zračnog jastuka ili isključivanja crpke za gorivo (što se može dogoditi nakon udarca u stražnji dio automobila). Ova napredna automobilska tehnologija namijenjena je za sljedeće:
  • Pruža primateljima poziva informacije o sudaru i GPS lokaciju vozila
  • Omogućuje primateljima poziva da razgovaraju izravno s putnicima u vozilu
  • Pomaže vozačima da što brže prime potrebnu pomoć kada je njihovo vozilo sudjelovalo u prometnoj nesreći
  • Omogućuje što bržu obradu poziva koji dolaze iz vozila
Ključne prednosti:
  • Pomoć u slučaju nužde osmišljena je tako da bude jednostavna za upotrebu. Nakon početnog postavljanja, mobilni telefon vozača automatski se povezuje sa sustavom SYNC® svaki put kada uđe u vozilo.
  • Nakon nesreće svaka sekunda je važna. Stoga pomoć u slučaju nužde izbjegava posredništvo trećih strana; umjesto toga putnici u vozilu automatski se preusmjeravaju na 112.
  • Tehnologija koja stoji iza sustava SYNC® pruža primateljima poziva verbalne informacije o sudaru, uključujući GPS podatke vozila kada su dostupni.
  • Pomoć u slučaju nužde aktivira se samo kada se napuše zračni jastuk ili ako se isključi crpka za gorivo u nuždi (što se može aktivirati nakon sudara sa stražnjim dijelom automobila). Vozilo nema tipkalo za ručnu aktivaciju pomoći u slučaju nužde, čime se uklanja mogućnost primanja neželjenih poziva.
  • Pomoć u slučaju nužde besplatno je dostupna tijekom čitavog životnog vijeka vozila, čak i za sekundarne vlasnike. Nije riječ o usluzi koja se temelji na pretplati jer se upotrebljava mobilni telefon trenutačnog putnika povezan na Bluetooth, pa se vlasnici vozila ne moraju brinuti o ugovorima ili mjesečnim naknadama i ne može se dogoditi da zaborave obnoviti pretplatu.
Pronaći ćete videozapis s obukom za primatelje poziva i druge korisne videozapise o sustavu SYNC® i značajci pomoći u slučaju nužde. Također su dostupna često postavljana pitanja i sadržaj za preuzimanje kao što je kratki referentni vodič i drugi korisni izvori. Kliknite u nastavku za detaljan opis obrade poziva za pomoć u slučaju nužde.

Obrada poziva za pomoć u slučaju nužde