Ford. Feel the difference

Ако имате проблеми при възпроизвеждането на видеоклипа, кликнете тук

Общ преглед – Обучение за приемане на повиквания за спешна помощ

„Спешна помощ“ е иновативна функция на SYNC®, която използва мобилен телефон, свързван и сдвоен през Bluetooth, за да помогне на пътуващите в автомобила да осъществят директно повикване към местния комуникационен център на 112 след пътно-транспортно произшествие.
Ford Motor Company е подготвила изчерпателен пакет за обучение, за да помага на приемащите повиквания да реагират на повиквания през SYNC® Спешна помощ уверено и професионално.

Какво включва този уебсайт

Този уебсайт е предназначен да осигури на служителите, приемащи повиквания, информация за SYNC® Спешна помощ. Ще намерите видео с обучение за приемане на повиквания, „Ръководство за бърза справка“, „Често задавани въпроси“ и справочна информация за изтегляне.

Обучението спасява животи

Всеки приемен пункт за обществена безопасност на 112 се насърчава да сподели информацията от уебсайта със своите обучители и служители, приемащи повиквания, за да им помогне в подготовката за потенциални обаждания през SYNC® Спешна помощ, както и да включи информацията във всички нови обучения за приемане на повиквания. Тъй като броят потребители на SYNC® в Европа се очаква да нарасне многократно през идните години, има потенциал Вашият комуникационен център да получи повикване през SYNC® Спешна помощ.

Ford Motor Company ще продължава да сътрудничи на професионалистите в сферата на спешната помощ, за да помага за образоването на комуникационните центрове на 112 и другите професионалисти по обществена безопасност във връзка със „Спешна помощ“.

Благодарим Ви и се надяваме обучителният уебсайт да бъде ценен образователен инструмент за Вас, който да Ви помогне ефективно да обработвате повиквания през SYNC® Спешна помощ.

Искрено Ваш,
Ford
Дъг ВанДагенс,
Глобален директор за свързаните услуги
Ford Motor Company
SYNC® е напълно интегрирана развлекателна и комуникационна система с гласово активиране в автомобила, която позволява на водачите на Ford да управляват мобилни телефони с активиран Bluetooth®, както и практически всякакви цифрови носители, чрез прости, интуитивни гласови команди. За повече информация относно SYNC® и демонстрационни видеоклипове, моля, посетете http://www.ford.bg/

„Спешна помощ“ се стартира след активиране на въздушна възглавница или състояние на изключване на горивна помпа (което може да бъде причинено от сблъсък отзад). Тази напреднала технология в автомобила е предназначена да:

  • Предоставя на приемащите повиквания информация, че е имало произшествие, както и GPS локацията на автомобила
  • Позволява на приемащите повиквания да говорят директно с хората в автомобила
  • Помага на водачите да получат необходимата помощ максимално бързо – когато автомобилът им е участвал в пътно-транспортно произшествие
  • Да направи процеса за обработване на повиквания от тези автомобили възможно най-бърз

Ключови ползи:
  • „Спешна помощ“ е създадена така, че да се използва лесно. След първоначалната настройка, мобилният телефон на водача автоматично ще се свързва със SYNC® всеки път, когато водачът влезе в автомобила.
  • След произшествие всяка секунда е от значение. Именно затова „Спешна помощ“ избягва използването на трети страни за обработване на повикванията и вместо това свързва лицата в автомобила директно със 112.
  • Технологията зад SYNC® осигурява на приемащите повикването вербална информация за произшествието, включително GPS информация за автомобила, когато има такава.
  • Спешната помощ се включва само когато има активирана въздушна възглавница или от аварийното изключване на горивната помпа (което може да се активира при сблъсъци отзад). Автомобилът не е оборудван с бутон за ръчно активиране на „Спешна помощ“, което елиминира възможността за осъществяване на нежелани повиквания.
  • Спешната помощ се предлага безплатно за целия живот на автомобила, дори за втори и по-нататъшни собственици. Тази услуга не е абонаментна, тъй като използва свързания през Bluetooth® мобилен телефон на човек в купето, затова няма договор, нито месечни такси, за които собственикът на автомобила да се притеснява (или да забравя да поднови).

Ще намерите кратък видеоклип за приемащите повиквания и други полезни клипове за SYNC® и „Спешна помощ“. Освен това има „Често задавани въпроси“ и съдържание за изтегляне, като например „Ръководство за бърза справка“ в раздел „Полезни ресурси“. За описание на всички стъпки за обработване на повикване за Спешна помощ, моля, кликнете отдолу.

Обработване на повикване за Спешна помощ