Ford. Feel the difference

Indien u problemen ondervindt bij het afspelen van de video, klik hier.

Overzicht - Emergency Assistance-training voor operators

Emergency Assistance is een innovatieve SYNC®-functie die aan de hand van een aangesloten mobiele telefoon met Bluetooth de inzittenden van een voertuig helpt om te bellen naar de lokale 112-dienst bij een ongeval.
Ford Motor Company heeft een uitgebreid trainingspakket opgesteld om operators van een SYNC® Emergency Assistance-oproep te helpen correct en professioneel te antwoorden.

Wat vindt u op deze website

De website is ontworpen om operators van een SYNC® Emergency Assistance-oproep van de nodige informatie te voorzien. U vindt er een trainingsvideo voor operators, een snelle referentiegids, veelgestelde vragen en downloadbare referentiegegevens.

Kennis doorgeven om levens te redden

Elke noodcentrale van de dienst 112 wordt aangemoedigd om de informatie op de website te delen met trainers en operators, om ze voor te bereiden op een potentiële SYNC® Emergency Assistance-oproep, en om deze informatie op te nemen in het trainingsmateriaal voor nieuwe operators. Aangezien we verwachten dat het aantal gebruikers van SYNC® snel zal toenemen de komende jaren in Europa, is het zeker mogelijk dat uw noodcentrale een SYNC® Emergency Assistance-oproep ontvangt.

Ford Motor Company zal blijven samenwerken met de professionele nooddiensten om 112-noodcentrales en andere hulpverleners in te lichten over Emergency Assistance.

Hartelijk dank voor uw aandacht en ik hoop dat de trainingwebsite een waardevolle tool zal zijn voor de effectieve verwerking van SYNC® Emergency Assistance-oproepen.

Met vriendelijke groet,
Ford
Doug VanDagens,
Global Director of Connected Services
Ford Motor Company
SYNC® is een met de stem geactiveerd volledig geïntegreerd entertainment- en communicatiesysteem in auto's, waarmee bestuurders van een Ford mobiele telefoons met Bluetooth® en zo goed als elk ander digitaal media-apparaat kunnen bedienen met eenvoudige, intuïtieve spraakopdrachten. U vindt meer informatie over SYNC® en demonstratievideo's op www.ford.co.uk
Emergency Assistance wordt opgestart na activering van een airbag of afsluiting van een brandstofpomp (bijvoorbeeld bij een botsing aan de achterzijde). Deze geavanceerde autotechnologie is ontworpen om:
  • Operators in te lichten over het ongeval en de GPS-coördinaten te geven
  • Operators rechtstreeks met de inzittenden te laten praten
  • Bestuurders te helpen zo snel mogelijk hulp in te roepen bij een ongeval
  • Het verwerkingsproces van dergelijke oproepen zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Belangrijkste voordelen:
  • Emergency Assistance is gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Na de initiële installatie, zal de mobiele telefoon van de bestuurder automatisch verbinding maken met SYNC® zodra hij in de auto komt.
  • Na een ongeval kan elke seconde tellen. Daarom vermijdt Emergency Assistance tussenkomst van derden voor de oproep en worden de inzittenden rechtstreeks met de dienst 112 verbonden.
  • De technologie achter SYNC® voorziet operators van gesproken informatie over het ongeval en vermeldt ook de GPS-gegevens indien beschikbaar.
  • Emergency Assistance wordt alleen geactiveerd als er een airbag opengaat of als de brandstofpomp wordt afgesloten (dit gebeurt bij een botsing aan de achterzijde). Het voertuig is niet uitgerust met een drukknop voor handmatige activering van Emergency Assistance, zodat er geen ongewenste oproepen worden geplaatst.
  • Emergency Assistance is gratis beschikbaar voor de volledige levensduur van de auto, ook voor tweede eigenaars. Het is geen abonneeservice, aangezien het gebruik maakt van een bestaande mobiele telefoon met Bluetooth®, er is dus geen contract of maandelijkse bijdrage (waar de eigenaar moet aan denken of kan vergeten).
Op de site vindt u een korte trainingsvideo voor operators en andere nuttige video's over SYNC® en Emergency Assistance. U kunt ook de veelgestelde vragen raadplegen en inhoud downloaden, zoals de snelle referentiegids onder de rubriek Nuttige hulpmiddelen. Klik hieronder voor een stap-voor-stap beschrijving over de behandeling van een Emergency Assistance-oproep.

Een Emergency Assistance-oproep behandelen