Ford. Feel the difference

Si teniu problemes per reproduir el vídeo, feu clic aquí

Formació del personal d'atenció telefònica davant d'una trucada d'emergència

L'Assistència d'emergència és una funció innovadora de SYNC® que utilitza un telèfon mòbil connectat i aparellat mitjançant Bluetooth® per ajudar els ocupants del vehicle a fer una trucada directa al centre de comunicacions 112 quan hagin patit un accident de trànsit.
Ford Motor Company ha elaborat un exhaustiu paquet de formació per ajudar al personal d'atenció telefònica a respondre amb seguretat i professionalitat les trucades rebudes per mitjà del sistema d'Assistència d'emergència de SYNC®.

Informació continguda en aquest lloc web

El lloc web s'ha dissenyat per informar el personal d'atenció telefònica sobre el sistema SYNC® amb Assistència d'emergència. Hi trobareu un vídeo de formació per al personal d'atenció telefònica, una Guia de referència ràpida, una secció de Preguntes més freqüents i informació de referència descarregable.

Formació que ajuda a salvar vides

Aconsellem a tots els centres públics d'atenció de trucades d'emergència 112 facilitin la informació del lloc web a formadors i personal d'atenció telefònica perquè estiguin preparats per atendre les possibles trucades del sistema d'Assistència d'emergència de SYNC®, i també que incloguin aquesta informació en la formació que rep el nou personal d'atenció telefònica. S'espera que en els propers anys creixi ràpidament a Europa el nombre d'usuaris de SYNC® i, per tant, és possible que el vostre centre de comunicació rebi una trucada del sistema d'Assistència d'emergència de SYNC®.

Ford Motor Company continuarà col·laborant amb els professionals d'emergències per ajudar en la formació dels centres de comunicació 112 i altres professionals de seguretat pública sobre el sistema d'Assistència d'emergència.

Espero que aquest lloc web de formació us resulti útil com a eina de formació i us ajudi a atendre de manera eficaç les trucades del sistema d'Assistència d'emergència de SYNC®.

Cordialment,
Ford
Doug VanDagens,
Director mundial de serveis connectats
Ford Motor Company
SYNC® és un sistema d'entreteniment i comunicacions totalment integrat i activat per veu que permet als conductors de vehicles Ford controlar telèfons mòbils compatibles amb Bluetooth® i pràcticament qualsevol reproductor multimèdia digital mitjançant comandaments de veu simples i intuïtius. Per obtenir més informació sobre SYNC® y veure vídeos de demostració, aneu a www.ford.co.uk
L'Assistència d'emergència s'activa quan es disparen els coixins de seguretat o si s'activa la vàlvula de tancament de la bomba combustible (pot succeir en cas d'impacte per darrere). Aquesta tecnologia integrada al vehicle s'ha dissenyat per:
  • Informar el personal d'atenció telefònica que s'ha produït una col·lisió i proporcionar la ubicació GPS de vehicle.
  • Permetre que el personal d'atenció telefònica parli directament amb els ocupants del vehicle.
  • Ajudar els conductors a obtenir com més aviat millor l'ajuda que necessiten si el vehicle està implicat en un accident de trànsit.
  • Agilitzar tant com sigui possible el procés d'atenció de trucades des dels vehicles esmentats.
Principals avantatges:
  • L'Assistència d'emergència s'ha dissenyat perquè sigui fàcil d'utilitzar. Després de la configuració inicial, el telèfon mòbil del conductor es connectarà automàticament amb SYNC® cada cop que entri al vehicle.
  • En cas d'accident, cada segon compta. Per això, Assistència d'emergència evita utilitzar a tercers per dur a terme l'atenció telefònica i posa en contacte els ocupants del vehicle amb el 112 directament.
  • La tecnologia que hi ha darrere del SYNC® proporciona al personal d'atenció telefònica informació verbal sobre la col·lisió, inclosa la localització GPS del vehicle quan sigui possible.
  • L'Assistència d'emergència s'activa només quan es dispara un coixí de seguretat o quan es tanca la vàlvula de combustible (pot succeir en cas d'impacte a la part posterior del vehicle). El vehicle no està equipat amb un botó que permeti activar manualment l'Assistència d'emergència, de manera que no es poden fer trucades innecessàries.
  • L'Assistència d'emergència és un servei gratuït i està disponible durant la vida útil del vehicle, fins i tot per segons propietaris. No és un servei basat en una subscripció, ja que utilitza el telèfon mòbil amb connexió Bluetooth® d'un ocupant del vehicle, de manera que no existeix cap contracte o tarifa mensual de la qual s'hagin de preocupar els propietaris del vehicle (o recordar de renovar).
Conté un breu vídeo de formació per al personal d'atenció telefònica i altres vídeos útils sobre SYNC® i l'Assistència d'emergència. També hi trobareu una secció de Preguntes més freqüents i contingut descarregable, com la Guia de referència ràpida, a la secció Recursos útils. Si voleu consultar una descripció detallada sobre com atendre una trucada del sistema d'Assistència d'emergència, feu clic a continuació.

Atendre una trucada del sistema d'Assistència d'emergència